Бившият треньор на Барселона Пеп Гуардиола все още не е решил къде да продължи кариерата си и слуховете за това кой отбор ще поеме не спират.

Наставникът си взе почивка за година след като отказа да поднови договора си с каталунците и се премести в Ню Йорк със семейството си, където на спокойствие сега разсъждава как да продължи кариерата му.

Според вестник „Марка” с най-големи шансове на този етап е да поеме Челси. Роман Абрамович е един от най-големите почитатели на специалиста, разполага с достатъчно финансова сила и единствено много силен сезон от Сините може да попречи на подобно нещо да се случи.

Въпреки че Роберто ди Матео подписа договор за 2 години с клуба, бъдещето на италианеца остава несигурно и според мнозина ако в края на кампанията Челси не спечели титлата във Висшата лига или Шампионската лига, той ще бъде освободен.

Очаква се през януари или февруари да има яснота относно бъдещето на Гуардиола, като Байерн Мюнхен и Манчестър Сити са другите сериозни кандидати за подписа му.

Въпреки че и Милан бе спряган напоследък сред тимовете, които го искат, шансовете на Росонерите да го вземат не изглеждат много добри предвид трудното финансово положение на клуба.