Един от най-добрите германски съдии в последните години Волфганг Щарк вече е персона нон грата в Дортмунд, след като вчера се подигра с шампиона Борусия насред стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Жълто-черните" изцяло доминираха над Волфсбург и водиха с 1:0, когато дойде 35-тата минута на мача. Диего изведе Виериня отляво, но последният бе в засада. Щарк не забеляза и играта продължи.

Бас Дост стреля към вратата и на голлинията Марсел Шмелцер изби топката с бедрата си, но реферът бе един от малкото хора на стадиона, които видяха несъществуваща игра с ръка.

Последва червен картон за Шмелцер и дузпа за "вълците", реализирана от Диего. В крайна сметка гостите спечелиха срещата с 3:2, а Волфганг Щарк намери сили да се извини на Борусия.

"Много съжалявам, допуснах голяма грешка. Не прецених добре. Нямаше никакъв червен картон, никаква игра с ръка, никаква дузпа. Това не трябва да се случва, но за съжаление съдиите също бъркат", сподели Щарк, цитиран от вестник "Билд".

"Две груби грешки в рамките на 10 секунди", отсече лаконично изпълнителния директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке. Спортният директор Цорк допълни: "Не може да свириш толкова зле".

"Това определено беше решаващият момент в мача. От моята позиция бях сигурен, че няма игра с ръка. Марсел Шмелцер трябва да получи Нобела награза за мир за реакцията си, той само каза на съдията че няма игра с ръка и напусна терена. Беше брутално, защото ако бяхме завършили мача с 11 души, щяхме да победим, в първите 35 минути Волфсбург беше тотално надигран от нас", сподели треньорът Юрген Клоп.