Мажоритарният собственик на Арсенал Стан Крьонке няма намерение да продава клуба, съобщи „Прес Асоусиейшън” позовавайки се на свои източници.

Днес „Сънди Телеграф” съобщи, че консорциум от Близкия Изток е готов да даде невероятните милиард и половина паунда, за да купи клуба от Северен Лондон.

Това означава, че цената на една акция ще бъде 20 000 лири, а Крьонке би регистрирал огромна печалба, защото през април 2011-а той завърши закупуването на 66,8% от акциите, за повече от 430 милиона паунда.

Източници близки до борда на Арсенал обаче твърдят, че досега не е имало формално запитване за купуването на отбора, а и американският собственик има намерение да запази контрола си върху него за далечното бъдеще.

„Стан Крьонке е отдаден в дългосрочен план на Арсенал и няма намерение да се разделя с контролния пакет акции. С нас не са осъществявали връзка никакви потенциални инвеститори” потвърди пресаташето на клуба Марк Гонела.

Узбекът Алишер Усманов притежава 29,96% от акциите, но все още не е член на борда на директорите. Според информацията инвеститорите, които са от Катар и ОАЕ, обаче са готови да работят усърдно с петролния магнат с идеята да върнат Артилеристите на върха в Англия и Европа.

Тяхната идея дори е да се намалят цените на билетите, които остават много високи, да вложат солидни суми за нови играчи и да задържат водещите футболисти.