Наставникът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу поздрави Борусия Дортмунд за класирането напред в Шампионската Лига и пожела на съперника да стигне финала.

Във вчерашния мач германците победиха с 3:0 на реванша в Дортмунд и с общ резултат 5:2 елиминираха украинците.

"Дортмунд заслужаваше да продължи напред. Тази вечер бе много трудно да победим този отбор", коментира румънецът след мача.

"До 30-та минута те не създадоха много, докато ние опитвахме на контраатаки. Но след това Борусия вкара от корнер и това промени всичко".

"На полувремето казах на играчите, че трябва да променим играта и това можеше да се види на терена. Имахме своите шансове, но не ги реализирахме. Като цяло резултатът отговаря на показаното на терена. Надявам се Дортмунд да стигне финала, защото са наистина силен отбор".

Същевременно треньорът на германците Юрген Клоп предупреди състава си да не се главозамайва след успеха.

"Не можем да влияем на мнението на другите хора дали можем да стигнем финала или не. Другите треньори са много хитри, като ни поставят като фаворити".

"Има обаче много отбори в миналото, които са били елиминирани, въпреки че са играли брилянтно. Освен това не мога да видя потенциален съперник за четвъртфиналите, който би бил мечтан жребий".

"Ние просто сме много щастливи от победата и аз съм горд от отбора си".