Астън Вила - Ливърпул, двубой от 38-ия последен кръг на Висшата лига, стадион "Вила Парк", Бирмингам. 18:00 часа българско време.

Двубоят има много голямо значение за "Мърсисайдци", тъй като отборът все още има шансове да завърши на 5-ата позиция, която в момента е заемана от Тотнъм.

За да стане това обаче Пул ще трябва да стигне до победата и същевременно лондончани да сгрешат при домакинството си на Бирмингам.

АСТЪН ВИЛА

Групата за мача: Фридел, Колинс, Дън, Люк Йънг, Уолкър, Петров, Рио-Кокър, Даунинг, Ашли Йънг, Бент, Абгонлахор, Маршал, Макун, Хески, Пирес, Куеяр, Брадли, Делф, Банън, Албрайтън

Контузени: Кларк

Под въпрос: Няма

Наказани: Няма

Вероятен състав: Фридел, Колинс, Дън, Люк Йънг, Уолкър, Петров, Рио-Кокър, Даунинг, Ашли Йънг, Бент, Абгонлахор

ЛИВЪРПУЛ

Групата за мача: Рейна, Шкъртел, Карагър, Фланаган, Джонсън, Лукас, Спеъринг, Макси, Каут, Каръл, Суарес, Мейрелеш, Робинсън, Поулсен, Кирякос, Коул, Нгог, Джоунс, Гулаши, Йованович, Хансен, Уилсън, Шелви, Стърлинг, Коуди

Контузени: Аурелио, Кели, Джерард, Агер

Под въпрос: Мейрелеш

Наказани: Няма

Вероятен състав: Рейна, Шкъртел, Карагър, Фланаган, Джонсън, Лукас, Спеъринг, Макси, Каут, Каръл, Суарес

Прогноза на Gol.bg:

Двубоят е без абсолютно никакво значение за домакините от Бирмингам, тъй като отборът на Жерар Улие отдавна е гарантирал мястото си във Висшата лига.

Ливърпул обаче ще даде всичко от себе си, за да стигне до победата в днешния мач и Кени Далглиш ще хвърли най-доброто, с което разполага.

Астън Вила не се намира в много добра форма и тимът има 2 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните си пет мача от всички турнири.

"Мърсисайдци" пък са записали 3 победи, 1 равенство и 1 загуба също в последните си пет мача от всички турнири.

В преките двубои между двата тима иначе "Червените" имат предимство - 3 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Ако Ливърпул не успее да победи и да се възползва от евентуална грешка на Тотнъм, тогава клубът няма да играе в Европа за пръв път от сезон 1999/2000.

Очаква се обаче гостите да дадат всичко от себе си, за да стигнат до успеха в срещата, тъй като това нещо може да им помогне да финишират пети.

Вила не е от най-добрите домакини и тимът има едва една победа в последните си четири домакински двубоя, докато пък Пул е записал два успеха при последните си четири гостувания.

Нашата прогноза за изхода на този двубой е победа за гостите.

Резултат: Астън Вила - Ливърпул 0:2