Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да впечатлява с представянето си на силния турнир на клей в Монте Карло, след като спечели срещата си от 3-ия кръг срещу германеца Флориан Майер, който е 30-и в световната ранглиста, с 6:2, 6:4.

Това е първи успех на младока над германеца, след като през 2011 година Майер надви голямата надежда на световния тенис. С този успех българинът ще си осигури място в топ 30 от следващата седмица.

21-годишният тенисист се класира за 1/4-финалите на надпреварата, където ще срещне "краля на клея" Рафаел Надал. Двамата са играли досега веднъж помежду си, като испанецът спечели трудно срещу Гришо в Ротердам през 2009 година.

Надал елиминира друг германец - Филип Колшрайбер, след 6:2, 6:4. Той стигна до два пробива в първия сет и един пробив във втория сет. Матадора от Майорка има 8 поредни трофея от надпреварата и хегемонията му на турнира е тотална. Именно той е и настоящ шампион.

До момента в турнира хасковският тенисист елиминира последователно Ксавие Малис, Янко Типсаревич и Флориан Майер, като в нито един от мачовете не допусна да му бъде взет сет.


Мачът започна прекрасно за Григор Димитров и нашето момче си взе началния гейм, след което пропусна точка за пробив още при първото подаване на своя съперник.

При 3:2 в своя полза обаче хасковският тенисист все пак стигна до пробив, при това на нула, като по този начин се доближи до взимането на първия сет.

Димитров затвърди пробива си, като си взе подаването на нула и поведе с 5:2, а след това проби за втори път подаването на съперника си и спечели сета.

Малко след началото на втория сет на Гришо му се наложи да спасява две точки за пробив. Въпреки затрудненията, той си взе подаването и стигна до аванс от 2:1, като първите три гейма минаха без пробиви.

Първата ни ракета стигна до пробив в следващия гейм и авансът му се покачи на 3:1. Двамата си взимаха подаванията, а при 5:3 Григор сервира за мача, но опонентът му стигна до две точки за пробив. След груба грешка на българина Майер върна пробива и остана в играта.

Хасковлията от своя страна веднага проби подаването на противника и спечели мача.