Нападателят на Ливърпул Луис Суарес бе наказан с 10 мача за ухапването на Бранислав Иванович в дербито с Челси.

Уругваецът се извини на защитника на сините  и се призна за виновен. Той обаче подчерта, че според него не заслужава по-голямо наказание от стандартните три мача и ако бъде наказан по-тежко, ще обжалва.

От английската Футболна Асоциация обаче не се впечатлиха от претенциите на Суарес и го наказаха с цели 10 мача.

"Независима комисия от трима души днес потвърди позицията на ФА, че наказание от три мача е очевидно недостатъчно и играчът ще изтърпи допълнително 7 мача наказание към стандартните три", се казва в изявление на ФА.

"Наказанието влиза в сила незабавно. Суарес има срок до 26 април да обжалва допълнителното наказание над стандартните три мача".

Въпреки че порицаха Суарес след инцидента, сега от Ливърпул изразиха недоволството си от голямото наказание:

"Клубът и играчът са шокирани и разочаровани от суровото наказание. Чакаме писмените обяснение утре, преди да направим други изказвания", заяви изпълнителния директор на червените Йън Айр.

Това е второ тежко наказание за Суарес, след осемте мача, които той получи през декември 2011-та година заради расистки обиди срещу Патрис Евра.

Въпреки това обаче уругваецът не можа да "подобри рекорда" на Ерик Кантона, който бе наказан за 8 месеца заради каратисткия си удар срещу фен през 1995 година, нито 12-те мача на Джоуи Бартън заради мелето в края на миналия сезон срещу Манчестър Сити.

Пред Суарес остава и новият мениджър на Съндърланд Паоло ди Канио, който като играч  на Шефийлд Уендсди получи 11 мача наказание заради блъскане на рефера Пол Алкок.