Левски извъртя равенство 0:0 с Локомотив София в полуфинален мач-реванш за Купата на България и се класира на финал в турнира.

"Сините" спечелиха първата среща преди седмица с 3:1. На финала Левски ще срещне Берое или Славия, които утре играят в Стара Загора.

Футболистите на Николай Митов изиграха страхотно първо полувреме, но тогава направиха три фрапантни пропуска и не успяха да вкарат на Локо.

През втората част левскарите се отпуснаха, дадоха инициативата на Локомотив, но домакините така и не можаха да създадат чисто голово положение.

Така двата отбора не си вкараха и си извъртяха нулево равенство, което класира Левски за финал.



Локомотив София започна много здраво мача и притисна сериозно Левски в собствената му половина в първоначалните минути.

В 7-ата минута Том проби отдясно и центрира остро в наказателното поле на Левски, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата на "сините". Това положение стресна символичните гости и те изнесоха играта в по-предни позиции.

Две минути по-късно Станислав Ангелов изведе Гари Родригес сам срещу Божо Митрев и стреля технично, но вратарят на Локо София показа класа и спаси.

В 13-ата минута Левски сътвори нов уникален пропуск. Гари Родригес се подигра със защитата на Локо и изведе по страхотен начин Жоао Силва сам срещу Митрев, но нападателят твърде непохватно стреля и Митрев за пореден път спаси червено-черните.

Отговорът на домакините бе пробив на Димитър Илиев по дясното крило, последва центриране в наказателното поле на Левски, където обаче Йордан Милиев изчисти топката с глава.

След половин час игра дойде и третото чисто голово положение за Левски. Кристовао Рамос се измъкна от защитата на Локо и стреля от границата на малкото наказателно поле, но отново Митрев спаси.

До края на полувремето темпото на игра леко падна и действията се развиваха основно в средата на терена.

Второто полувреме започна с пропуск за Левски. Резервата Стефан Велев изведе Гари Родригес сам срещу Митрев, последва остър шут, но Митрев за сетен път показа класа и спаси отбора си от гол.

В 53-ата минута Антонио Павлов пусна хитър пас към Крум Бибишков, който се озова на чиста позиция, но се засуети и бе блокиран от Йордан Милиев.

Постепенно футболистите на Локо взеха инициативата и притиснаха сериозно Левски, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение.

В 61-ата минута Румен Трифонов проби по лявото крило, последва центриране в наказателното поле на Локо, където обаче Мишо Иванов улови топката.

Треньорът на Локо Емил Велев-Кокала реши да промени играта на отбора си и направи бързи три смени, но и това не му донесе успех. Играчите на Левски контролираха играта и спокойно чакаха края на срещата.

В 77-ата минута Том стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина над гредата. Три минути по-късно Антонио Цанков направи страхотна тупалка, но Мишо Иванов спаси Левски.

До края на мача не се случи нищо интересно, Левски се класира за финал и чака ЦСКА за първенство в приповдигнато настроение, докато Локо ще продължи битката за пасението си в "А" група.

Локомотив София - Левски 0:0

Локомотив: 1.Митрев, 16.Димитров, 18.Дюлгеров, 6.Бранеков (к), 21.Трифонов, 23.Том, 19.Петров, 77.Пеев (71-Манолов), 9.Павлов (73-Уилкер), 76.Бибишков, 14.Д.Илиев (66-Цанков)

Левски: 89.М.Иванов, 8.Прохазка, 55.Милиев, 13.Везалов, 6.Старокин (72-Ели), 4.Ангелов (к), 32.Р.Цонев (46-Велев), 29.Михелич, 16.Рамос, 11.Родригес, 9.Силва