Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стивън Къри се сдърпа с фен на Денвър, след като калифорнийци паднаха от Нъгетс със 100:107 в Колорадо и не успяха да затгворят серията. Те все още водят с 3-2 победи и ще бъдат домакини в мач №6.

Инцидентът стана, когато гостите се прибираха към съблекалнята. По пътя привърженик на домакините явно каза нещо на Къри, който се обърна и тръгна заплашително към него. Двамата размениха реплики, но не се стигна до нещо драматично.

Къри явно бе ядосан от поражението, а и от това, че нямаше ден. Той вкара едва 15 точки, като пропусна по-голямата част от стрелбите си. Треньорът на Голдън Стейт Марк Джаксън пък се оплака, че играчите на Денвър действали мръсно срещу Къри и се стремели да контузят глезена му, който продължава да му създава проблеми.

“Още от началото имаше някои доста нечисти сблъсъка. Да, това са плейофите, но ние печелим своите мачове като играем здраво и без да се опитваме да нараним никого” заяви Джаксън.

В този мач отборът му нямаше големи шансове, защото изоставаше през цялото време, като разликата бе 14 точки още след края на първата част, а в един момент достигна до 22.

Въпреки това в последния период гостите стреснаха съперника си, като намалиха изоставането си до 5 точки, а можеха да бъдат и по-близо, но Къри и Клей Томпсън пропуснаха от тройката. Точен изстрел на Уилсън Чандлър гарантира успеха на Денвър.

Андре Игуодала вкара 25 точки за победителите, а Тай Лоусън и Чандлър добавиха по 19, но сега Негътс трябва да спечелят задължително като гости, за да може решителния 7-и мач да бъде в тяхната зала.