ЦСКА успя да договори бранителя на Пирин Гоце Делчев Любомир Гуцев, като се очаква до броени дни неговият трансфер в клуба да бъде финализиран и обявен официално, научи Gol.bg oт свои сигурни източници.

Интересът на "Червените" към талантливия бранител датира от няколко седмици насам, като клубът няма да плати нито стотинка за него, тъй като ще го прибере като свободен агент.

23-годишният футболист е бетонен титуляр в редиците на неврокопчани през този сезон и успя да вземе участие във всички мачове на тима от елита.

Интересно е да се отбележи за статистиката, че именно Гуцев е полевият футболист с най-много игрови минути в "А" група.

От ЦСКА са се разбрали с футболиста за личните му условия още след мача с Пирин, като се очаква само отборът да вземе нов треньор и след това и трансферът на бранителя ще бъде обявен. Интерес към талантливия бранител има и от редиците на Черно море, но по всяка вероятност той ще акостира на "Армията".

Изявите на Гуцев са били следени внимателно както от сегашния треньор на ЦСКА Милен Радуканов, така и от един от скаутите на ЦСКА Христо Маринчев.

Самият футболист пък заяви преди броени дни, че ЦСКА е клуб на който не може да се откаже и даде принципното си съгласие да премине на "Армията".

Междувременно пък от отбора със сигурност трябва да назначат нов треньор до няколко дни, след като Милен Радуканов няма да остане на поста си.

Днес имаше спекулации, че Руди Ваноли може да се завърне на "Армията", а освен това усилено се говори и за словенски специалист.

От клуба планират да продадат някои от футболистите си през летния трансферен прозорец.

Според наши информации със сигурност един от напускащите ще бъде централният бранител Пламен Крачунов.

Той преди време бе обект на интерес от страна на чешки и полски отбори, но така и не се стигна до трансфера му. 

До няколко седмици обаче е почти сигурно, че бившият футболист на Локо Пловдив ще си тръгне от клуба.

Марсиньо, Нджонго Присо и Анисе също са сред футболистите, които могат да напуснат "Армията".