Президентът на УЕФА Мишел Платини смята, че Хофенхайм и Байер Леверкузен трябва да преиграят мача, който стана известен с гола-фантом на Щефан Кислинг.

Французинът обаче е на мнение, че инициативата за това трябва да дойде именно от двата клуба, а не от германския футболен съюз, или европейската централа.

"Моето лично мнение е, че двата клуба трябва да решат това помежду си. Това ще бъде страхотен знак за феърплей, ако Хофенхайм и Леверкузен се разберат да преиграят мача си, без да са задължени да го правят", сподели Платини пред вестник "Билд".

"Това го направи Арсен Венгер преди години. И на мен тази идея ми харесва много. Това е феърплей. Винаги е трудно за един съдия да отмени решението си, след като вече го е взел. Къде изобщо е границата", добави босът на УЕФА.

През 1999 година мениджърът на Арсенал Арсен Венгер поиска преиграване след победата на "артилеристите" с 2:1 срещу Шефийлд Юнайтед, заради некоректен гол на лондончани. Интересното е, че преиграването също завърши с успех 2:1 на столичани.