Баскетболистите на Лукойл Академик намалиха шансовете си да излязат от групата си в турнира Юрокъп, след като паднаха с 69:84 при гостуването си на Пинар Кършияка в Турция.

Това е трето поредно поражение за Студентите от началото на турнира и изглежда все по-малко вероятно, че ще успеят да продължат напред, макар и да имат още 7 срещи.

Макар и да изоставаше, българският шампион бе равностоен на съперника в първите 3 части, като след 30 минути резултатът бе 60:56 за домакините. Както е преди седмица обаче и сега Лукойл допусна срив в последния период, който този път загуби с 13:24, а с това и мача.

Аландо Тъкър отбеляза 13 точки за Академик, Юре Лачич добави 12, а Киърън Ачара, Девин Уайт и Филип Виденов вкараха по 11, но и това не бе достатъчно.

Много интересен бе друг мач от групата, в който Химки спечели гостуването си в Израел на Апеол Мигдал Йерусалим с 87:80 след 2 продължения.

Руснаците изпуснаха аванс от 6 точки в последната минута на редовното време, но в добавените 10 минути се разигра Сергей Моня, който в тях вкара 11 от своите 18 точки. Крилото наниза 3 тройки, а общо гостите успяха в 17 изстрела от далеч и така подобриха баланса си до 2-1, докато израелците са с 1-2.