Валенсия поднесе ново разочарование на феновете си, след като в мач от 11-ия кръг на Примера дивисион, падна у дома с 1:2 от последния в подреждането Алмерия.

Това е трето поредно поражение и общо четвърти мач без успех в първенството за Прилепите, което отново поставя бъдещето на треньора Мирослав Джукич под въпрос.

В същото време Алмерия успя да постигне първата си победа през сезона, но макар и да увеличи актива си до 6 точки, остана на последната позиция. Валенсия пък остава с 13, но вече е във втората половина на таблицата.

Иначе всичко вървеше добре за домакините. Те откриха в 33-ата минута чрез Жонас, който реализира дузпа, макар и наказателният удар да бе спорен, тъй като въпреки че имаше игра с ръка на Родри, останаха съмнения за нарушение срещу него на Пощига.

Всичко обаче се преобърна след почивката. В 63-ата минута след корнер Торсилиери засече на близката греда и вкара с глава, за да изравни. 8 минути след това резервата Алекс Видал направи много хубав самостоятелен пробив и шокира „Местая“ с второ попадение.

До края Валенсия нямаше и късмет, след като в 75-ата минута Пощига стреля в гредата, а при добавката ударът на Фегули бе спасен по феноменален начин от вратаря Естебан.