Лудогорец удари с 4:0 Славия и вече е едноличен лидер в класирането, след като по-рано днес Литекс загуби от Ботев Пловдив и сдаде първото място.

Два гола за домакините заби Роман Безяк, по един добавиха Марселиньо и Даниел Абало.

Лудогорец изцяло доминираше в срещата, не даде никакъв шанс на плахите си гости и заслужено си взе трите точки, с които стана лидер в "А" група.

Славия пък за пореден път разочарова този сезон и логично е в дъното на класирането.


Лудогорец започна мощно мача и набута гол във вратата на Славия още в четвъртъта минута.

Тогава Роман Безяк овладя топката на границата на наказателното поле, освободи се от двама бранители на белите и с удар в десния ъгъл направи 1:0.

Две минути по-късно Безяк вкара второ попадение. Шоко проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Безяк засече топката от въздуха за 2:0.

Славия леко живна и можеше да намали чрез Димо Атанасов, но Владо Стоянов спаси удара на крилото. В 16-ата минута стана 3:0.

Тогава Лудогорец сътвори страховита атака, при която топката достигна до Марселиньо, който от точката на дузпата опъна мрежата.

Постепенно шампионите свалиха темпото и до края на полувремето спокойно разиграваха основно в средата на терена.

Все пак трябва да се отбележи, че разградчани можеха да вкарат и нови голове, но с пропуски се отличиха Абало и Мисиджан.

Второто полувреме започна с положение за Лудогорец. В 49-ата минута Марселиньо изведе Бургзорг сам срещу Кунчев, но холандецът се засуети и изпусна страхотен шанс.

Малко по-късно Витиня пусна хитро към Безяк, който се озова на чиста позиция, но от малък ъгъл стреля в тялото на Кунчев.

След час игра Безяк намери Мисиджан, който излезе сам срещу Кунчев, но стреля над напречната греда. Логичното се случи в 71-ата минута, когато Лудогорец вкара четвърти гол.

Тогава Марселиньо отне топката от Димо Атанасов, след което центрира в наказателното поле на Славия, където Даниел Абало направи 4:0.

До края срещата се доиграваше, Лудогорец спокойно владееше топката и заслужено си взе победата.