Левски взе лесна победа с 4:1 над Пирин Гоце Делчев и записа трети пореден шампионатен успех.

С тези три точки "сините" се изкачиха на четвърто място в класирането с 28 пункта, колкото имат още отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив.

Два гола за Левски заби Димитър Макриев, по един добавиха Гари Родригес и Илиян Йорданов. Точен за Пирин бе Костадин Башов от дузпа.

Срещата не предложи особени футболни достойнства. "Сините" бяха абсолютни господари на терена, не дадоха никакви шансове на гостите и логично си взеха леко победата.

Пирин записа поредна загуба и остава на дъното на класирането.


Левски започна атакуващо мача и можеше да вкара още във втората минута. Тогава Миро Иванов-Деко стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но в аут.

Седем минути по-късно "сините" вкараха. Даниел Димов намери с глава Димитър Макриев, който опъна мрежата на Пирин за 1:0.

В 16-ата минута стана 2:0. Младокът Вутов и Миро Иванов разиграха технично, след което намериха Гари Родригес, който с отличен удар без проблеми вкара.

Малко по-късно Пирин можеше да намали, но Хазуров пропусна. В 26-ата минута Вутов изведе Гари Родригес в наказателното поле на гостите, но Родригес не успя да вкара.

Последва ново положение за "сините". Родригес намери Макриев, който стреля от границата на наказателното поле, но Абдиков спаси.

До края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение, но Близнаков за Пирин пропусна, а Макриев се оказа по-съобразителен и направи 3:0 за Левски.  

Второто полувреме започна с шанс за Пирин. Даниел Димов върна левашки към Пламен Илиев, при което Марчев пресече подаването, но много скъси ъгъла си и не успя да отбележи.

В 59-ата минута гостите създадоха ново положение. Този път Атанас Фиданин стреля от дъгата на наказателното поле, но Пламен Илиев улови топката.

Пет минути по-късно Антонио Вутов изведе Орлин Старокин на чиста позиция, но той предпочете да подава, вместо да стреля, а Гари Родригес бе в засада при паса към него.

В 70-ата минута Вутов направи страхотна тупалка, но Абдиков спаси. Пет минути по-късно Левски вкара четвърти гол, но той бе отменен поради засада на Пламен Димов.

Последва положение за гостите. Васев намира хитро Марчев, но той не успя да нанесе хубав удар. В 84-ата минута се стигна до дузпа за Пирин.

Тогава Киров стреля, топката срещна ръката на Дъстли Мюлдер и съдията Ангел Ангелов посочи бялата точка. Зад топката застана Костадин Башов и намали - 3:1.

Минута по-късно Левски заби четвърти гол. Гари Родригес пусна хитро отляво към Илиян Йорданов, който от границата на вратарското поле се разписа за 4:1.

До края не се случи нищо интересно и Левски заслужено си взе победата и трите точки.