Торино сложи край на победната серия на Рома, като взе 1:1 срещу лидера в класирането на Серия А. Биковете прекратиха и серията без допуснат гол на Вълците, благодарение на попадението на Алесио Черчи в 63-ата минута.

Така след 10 победи от старта на сезона и 11 общо, ако броим и края на миналия сезон, Рома изпусна точки. Въпреки това Вълците остават начело в класирането с 3 точки пред Наполи и Ювентус.

Мачът започна добре за Рома и гостите поведоха с гол на Кевин Строотман в 28-ата минута. Торино обаче играеше добре в атака и създаваше доста положения. В 63-ата минута топстрелеца на Торо Черчи изравни. При попадението остана съмнение за нарушение на Меджорини срещу Бенатиа.

Голът на Черчи сложи край на серия от 774 минути без допуснато попадение за Вълците. Единственият друг гол, който римляните инкасираха за сезона бе дело на Бябяни от Парма.

В края Рома натисна и имаше няколко добри положения, но Торино удържа и измъкна точка.


След като счупи рекорда на Ювентус от поредни победи от началото на сезона, Рома преследваше ново постижение. Успех над Торино щеше да увеличи серията на Вълците на 12 поредни победи (1 през миналия сезон), с което щеше да бъде счупен клубния рекорд поставен под ръководството на Лучано Спалети.

Все още Тоти и Жервиньо бяха извън игра, но имаше промяна в атака в сравнение с мача срещу Киево. Пянич бе един от тримата в предни позиции, заедно с Бориело и Флоренци. На мястото на наказания Кастан започна Бурдисо.

В състава на Торино също имаше рокади, а треньора Вентура заложи на старото 4-2-4, като в предни позиции бяха Ел Кадури, Черчи, Меджорини и Барето.

Началото не беше много зрелищно. Чак около 20-ата минута двата отбора се раздвижиха. Първо Черчи стигна до аутлинията и подаде към Ел Кадури, който стреля с десния крак, но прати топката над вратата.

Рома отвърна с хубав удар на Флоренци от дистанция, който мина над вратата. След това Вълците имаха шанс при един корнер, при който Бориело засече топката, но не го направи добре и тя кацна върху мрежата над вратата.

В следващата атака Рома поведе. Балдзарети изведе отлично Пянич отляво, той имаше огромно пространство, за да върне по земя към връхлитащия Строотман и холандеца с едно докосване отклони топката в мрежата - 1:0. Втори гол на Строотман от началото на сезона.


Торо опита да отвърне още преди паузата. Черчи нахлу с топка в краката отдясно и създаде хаос в наказателното поле. Центрирането му бе избито, но Ел Кадури бе фаулиран след това.

Черчи отново беше най-активния играч на Биковете и той този път сам завърши с хубав шут, който профуча съвсем близо до гредата. В края на полувремето Рома само се защитаваше.

Черчи първо центрира добре, но никой не засече топката, а след това опита фалцов удар в далечния ъгъл, който Де Санктис спаси. В последната минут на първата част и Ел Кадури пробва шанса си от границата на наказателното поле, но вратаря на Рома отново улови топката.

След паузата Меджорини засече топката при един корнер, но удара срещна тялото на юношата на Торо Балдзарети. Домакините искаха дузпа за игра с ръка, но съдията Маса не се трогна.

Вратарят на Рома Де Санктис пусна само един гол до момента и преследваше рекорд по минути без допуснат гол в първенството и показа, че няма да се откаже лесно от преследването.

Стражът на Рома изби отличен удар на Меджорини, който отиваше в ъгъла. Нападателят на Торо напипа топката от воле с левачката и стреля мощно, но Де Санктис изби с невероятен рефлекс.

Все пак серията на Де Санктис без допуснат гол приключи в 63-ата минута. Тогава съдията Банти си затвори очите за нарушение на Меджорини срещу Бенатия. Нападателят изблъска защитника и стигна до топката на аутлинията, след което подаде към Алесио Черчи и голаджията на Торо от 2 метра засече в мрежата - 1:1.

Това бе осми гол на Алесио Черчи за сезона. Единствено Джузепе Роси от Фиорентина има повече голове от крилото на Торо този сезон.

Серията на Де Санктис и Рома без допуснат гол спря на 744 минути. Това е само с 30 минути по-малко от рекорда на Иван Пелицоли на вратата на Рома и на 186 минути от абсолютния рекорд на Себастияно Роси от Милан през 90-те.

Рома опита веднага да отговори. Центриране от корнер бе засечено с глава от Бурдисо, но топката мина на метър над вратата.

Гостите потърсиха дузпа при един пробив на Пянич в наказателното поле. Той падна след шпагат на Дармиан, който не уцели топката, но рефера Банти си замълча. Малко след това и при падане на Майкон съдията не отсъди нищо. При повторенията си пролича, че Майкон симулира.

На другата врата Д'Амброзио добре проби по левия фланг и стреля в близкия ъгъл, но вратаря Де Санктис улови.

Пет минути преди края Ляич си спечели фаул пред наказателното поле и сам го изпълни. Ударът му бе силен и в ъгъла, но вратаря Падели с акробатична намеса изби. Минута след това пак Ляич изпълни пряк-свободен удар, но и този път Падели спаси.

Финалният щурм на Рома беше тотален. Ляич подминаваше с лекота защитниците на Торо. В добавеното време Маркиньо опита удар от границата на наказателното поле, но прати топката над напречната греда.

Така Рома пропусна да постави два рекорда. Първият на клуба за поредни победи в първенството. Вторият бе на Тотнъм, който си остава отбора от най-големите пет първенства в Европа, стартирал с 11 поредни победи през 1960 г.


ТОРИНО - РОМА 1:1
0:1 Строотман 28
1:1 Черчи 63

ТОРИНО: Падели, Дармиан, Глик, Морети, Д'Амброзио, Гаци, Баша, Черчи (90 Максимович), Меджорини, Барето (60 Имобиле), Ел Кадури (75 Беломо)

РОМА: Де Санктис, Майкон, Бенатиа (73 Маркиньо), Бурдисо, Балдзарети, Де Роси, Строотман, Брадли, Пянич, Бориело (66 Ляич), Флоренци (88 Додо)