Първата ракета в световната ранглиста Рафаел Надал започна по страхотен начин участието си на финалния "Мастърс" турнир в Лондон. 

Матадора взе реванш от Давид Ферер за загубата в Париж и го победи по категоричен начин с 6:3, 6:2.

Мачът между двамата бе от Група "А" на заключителния турнир и продължи малко повече от час. Той се игра в зала "О2 Арена", в английската столица.

Първият сет започна по страхотен начин за Надал, който проби още в първия гейм на мача, но Ферер върна пробива веднага.

При резултат 2:2 обаче Рафа стигна до нов пробив, макар че съдиите направиха груба грешка в ситуацията, след като отсъдиха решителната точка в полза на Надал, макар че топката на Ферер бе добра. Последният обаче реши да не оспорва решението и в крайна сметка пробивът бе факт.

Рафа спечели за трети път в сета подаването на Ферер при резултат 5:3, като по този начин ознаменува успеха си в първия сет.

Вторият сет започна по страхотен начин за Матадора, който взе пет поредни гейма и стигна до аванс от 5:0. Ферер все пак обаче успя да вземе два гейма, но за повече не стигнаха силите му. 

Надал се нуждае още от само една победа в Лондон, за да може да си бетонира първото място в световната ранглиста и да завърши номер 1 тази календарна година.

Това бе успех номер 21 за Надал от общо 26 мача срещу Ферер.