Рафа Надал си гарантира завършването на годината като номер 1 в света, след като спечели и втория си мач от заключителния "Мастърс" турнир в английската столица Лондон.

Матадора победи швейцареца Стан Вавринка в два сета със 7:6(5), 7:6(6) и се класира за 1/2-финалната фаза на престижния турнир.

С днешната си победа Рафа уби и последната капка надежда на Новак Джокович, че може да си върне първото място до края на годината.

Двубоят между двамата бе от Група "А".

Мачът обаче бе доста тежък за испанеца. Първият сет започна перфектно за Матадора, който проби подаването на своя противник за 3:2.

Надал обаче не успя да си задържи пробива аванс и Вавринка изравни за 5:5, след което двамата си взеха по един сервис гейм и се стигна до тайбрек. В него испанецът спечели със 7:5.

Вторият сет започна добре за Вавринка и се наложи Надал да спасява две точки за пробив малко след началото на частта.

Все пак обаче испанецът проби подаването на швейцареца за 3:1, след което спаси точка за пробив и си затвърди своя такъв, за да увеличи аванса си на 4:1.

Стан от своя страна върна пробива, а след това дори имаше сетбол в своя полза, но го изпусна и така се стигна до нов тайбрек в който испанецът спечели с 8:6.