Националният селекционер на Швейцария Отмар Хитцфелд определи поражението на Байерн Мюнхен с 2:3 от Манчестър Сити във вторник като "предупредителен изстрел" за баварците преди важните сблъсъци в Шампионската лига.

Европейският първенец смачка своя опонент през първата част и водеше с 2:0 още до 12-тата минута, но след паузата по необясними причини не приличаше на себе си, допускайки много брак в предни и задни позиции.

За първи път от началото на сезона Байерн бе неефективен по крилата, безидеен в средата на терена и трагичен в защита, като централните бранители Данте и Боатенг бяха под всякаква критика.

"За мен си беше чиста сензация, че Байерн загуби този мач, след като водеше с 2:0", заяви Хитцфелд, който е един от най-успешните треньори в историята на баварския колос, печелейки пет пъти сребърната салатиера и три пъти купата на Германия с тима.

"Футболистите на Байерн явно са се разглезили от постигнатия успех през миналия сезон и загубиха концентрация", продължи Генерала пред "Скай".

"Фактът, че Манчестър Сити спечели този мач, означава, че Байерн получи предупредителен изстрел за елиминационните мачове в турнира", допълни Отмар Хитцфелд, който изведе Байерн до европейския връх през 2001 година.