Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола даде пресконфернция преди утрешното домакинство на Хамбургер в Бундеслигата, като голяма част от въпросите бяха свързани за отминалия мач с Манчестър Сити в Шампионската лига.

"Отборите в Шампионската лига имат големи качества. Човек трябва да е наясно, че през миналия сезон с Юп Хайнкес Байерн беше най-добрият отбор в Европа", започна Гуардиола.

"Но в момента с новия треньор ние не сме най-добрият отбор на континента. Все още не сме си заслужили голяма част от суперлативите. Но пред нас има много време, в което да се подобряваме. Кой е най-добрият отбор в Европа? Не зная, но със сигурност не сме ние."

"Случва се да паднеш, след като си водил с 2:0. Изживявал съм го и преди това. Загубата с 2:3 не е големият проблем. Когато загубиш, когато противникът е бил по-добър, това е в реда на нещата. Но Сити отправи четири удара към вратата ни и може би доминираше 15 минути. Нищо повече."

"Ние искаме да ставаме по-добри с всеки изминал мач. До момента съм изненадан колко добре се представяме. В първенството нямаме нито една загуба и това е малко преди зимната пауза. Но все още не сме достатъчно добри. Все още не сме най-добрият отбор в Европа. Това е усещането ми."

"Спортният директор на Хамбургер Кройцер е казал, че можем да ги бием с 12:0? Този да не е луд? Все пак играем футбол. Сигурно е някакъв виц, нищо повече. Мисля за мача утре, а не за жребия в Шампионската лига. Мнозина считат, че титлата в Бундеслигата е решена, но не е така. Ние искаме трите точки утре.", завърши Гуардиола.

Интересното е, че при последните си три визити в Мюнхен Хамбургер получи общо 20 гола, а резултатите са впечатляващи - 9:2, 5:0 и 6:0 в полза на баварците.