Бившият член на Изпълнителният комитет към БФС Христо Порточанов призова президента Борислав Михайлов да напусне футбола доброволно, за да не му се случи същото, което се случи на Цар Киро

"Радостните мигове от близкото минало изчезнаха, защото управлението на българския футбол е на много лошо ниво, а човекът, който управлява и стои на върха на пирамидата, е некомпетентен и некоректен", заяви Портос пред "Гонг".

"Хората, които управляват или респективно Боби трябва да напуснат футбола доброволно, за да не стане някой ден както с инцидента в Катуница и хората да го изхвърлят оттам. Боби бе некоректен към мен, но той е некоректен към много хора", продължи бургазлията.

"Той е твърдоглав, непостоянен, непоследователен, общо взето не слуша никой. Трябва промяна на цялото ръководство на БФС. Там нямат място собствениците на професионалните клубове. Тяхното място е в ПФЛ. Има няколко бизнесмена, които не помагат с нищо на футбола. Когато не помагаш, значи пречиш".

"Имахме талантливо поколение, което си отиде. Младите хора повече ги интересуват силиконовите цицки на манекенките и плеймейтките и бързото забогатяване. Това е пагубно не само за футбола, а и за всички спортове", смята още Христо Порточанов.

"На този етап няма да правя опозиция и няма да се кандидатирам. Ако се кандидатирам за президент на БФС, бъдете сигурни, че ще спечеля изборите, защото знам какво да кажа на делегатите и няма да ги излъжа. На този етап това не ме вълнува. Искам справедливост. Нека мине тази година, пък може да ме развълнува. Рибата мирише от главата".