Ръководството на европейския шампион Байерн Мюнхен направи жест към феновете на отбора, след като реши да плати част от цената на билетите за мача с Арсенал в Лондон.

"Артилеристите" отпуснаха на своя опонент 2878 билета, на стойност 75 паунда. С оглед значително по-ниските цени на пропуските в Бундеслигата, от Байерн са решили да ударят рамо на верните си фенове, които ще дерат гърла на стадион "Емиратс".

Клубът ще поема 30 паунда от стойността на всяка ценна хартийка, като за всеки привърженик остава цена от 45 паунда, която трябва да плати, за да гледа на живо срещата в Лондон на 19 февруари.

Решението на ръководството да покрие 40% от стойността на всеки билет означава, че мюнхенци ще трябва да извадят от касата около 90 000 паунда.

"Както в миналото, така и през този сезон Байерн впечатли зрителите не само с добра игра, но и със своите ентусиазирани привърженици", се казва в изявление на клуба.

"Голяма част от нашите фенове подкрепят отбора не само по време на големите сблъсъци, но се опитват да присъстват на всяко гостуване. Тази голяма отдаденост към отбора коства не само много време, но и много пари."

"Поради тази причина ръководството на клуба взе решение да компенсира феновете, които ще гледат на живо мача срещу Арсенал в Лондон. По тази начин Байерн иска да благодари за подкрепата на запалянковците си през 2013 година", се казва още в изявлението.