Аутсайдерът Киево измъкна равенство 1:1 при гостуването на третия в класирането Наполи. Нещо повече – Летящите магаренца бяха на пет минути от знаменита победа на стадион "Сан Паоло".

Сардо откри за гостите в 18-ата мин. Десният халф-бек направи двойно с Теро и изстреля истински снаряд в горния далечен ъгъл на вратата.

Гонсало Игуаин направи пропуска на века, когато след ниско центриране на Кайехон прати топката в тъч от един метър малко встрани от опразнената врата. В 35-ата мин. пък Мертенс тресна гредата след добра атака на домакините.

В края на полувремето гостите едва не удвоиха. Вратарят на южняците Рафаел обаче спаси изстрела на Драме, отклонил се след коварен рикошет.

През второто полувреме обръчът около вратата на гостите се затегна още повече. В 67-ата мин. отново Мертенс удари греда след прекрасно изпълнен фаул. В 85-ата мин. пък резервата Инсинье се вклини отдясно и нацели напречния дирек.

Изглеждаше, че домакините са обречени да останат с празни ръце, но в 88-ата мин. централният защитник Албиол стреля, топката рикошира от терена и вратарят Пуджони не успя да я избие добре – 1:1. В продължението пък треньорът на Киево Корини беше изгонен от скамейката.