Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола сподели, че за него не е лесно, когато отборът побеждава постоянно.

Според испанския специалист серията от 10 поредни успеха на баварците в Бундеслигата може да окаже влияние върху концентрацията на футболистите. Затова той си пожелава "някакъв проблем"...

"Когато един отбор не е губил в продължение на 43 поредни мача и всички казват, че борбата за титлата в Бундеслигата е приключила, тогава не е лесно за нашия манталитет", каза Гуардиола, цитиран от мюнхенския вестник "Абендцайтунг".

"Винаги да побеждаваш, побеждаваш, побеждаваш - аз зная колко трудно е това. Понякога ние имаме нужда от предупреждение, от някакъв проблем като мача с Ред Бул Залцбург, или както през първото полувреме срещу Щутгарт, за да реагираме."

"Победа като тази срещу Щутгарт с 2:1 е по-добре, отколкото успех с 3:0 или 4:0. Нормално е, че концентрацията на играчите не винаги е висока, след като получават толкова много похвали. Ние трябва да си контролираме психиката", добави Гуардиола.

Според повечето специалисти в Германия обаче единствената интрига, свързана с Байерн в Бундеслигата този сезон е дали отборът ще счупи собствения си рекорд за най-рано спечелена салатиера.

През миналия сезон баварците си подпечатаха титлата още в 28-ия кръг, на 6 април 2013 година.