Полузащитникът на Байерн Марио Гьотце даде интервю за мюнхенския вестник "tZ", в което даде кураж на бившия си отбор Борусия Дортмунд. "Жълто-черните" бяха разтърсени от множество контузии на основни футболисти, но Гьотце смята, че тимът ще се изправи на крака.

"Ще бъде невероятно постижение ако след мача с Франкфурт постигнем своя 44-и пореден двубой без загуба в първенството. Когато си в такава серия трябва да се опиташ да я удължиш колкото се може повече. Защото такава серия не се постига бързо", започна Гьотце.

"Ние не излизаме за мачовете си с цел да подобряваме рекорди. Излизаме, за да победим. Кой е бил първият известен футболист, който е бил пример за мен? Зе Роберто. Първото световно първенство, което следях с голям интерес беше през 2006 година, тогава бях на 14 години. Това беше първият Мондиал, който следих с голям интерес."

"Смятам, че ротациите в един отбор са добре дошли, особено по време на така наречените "английски седмици", където има опасност от контузии. Една почивка е добре дошла за всеки футболист."

"Очаквам мачът с Арсенал да бъде много интересен. Очаква ни тежък двубой. Арсенал е най-трудният съперник, който можеше да ни се падне на жребия. Те се развиха много добре. Отборът е сред лидерите във Висшата лига."

"С германските футболисти на Арсенал не сме особено близки, засичаме се само в националния отбор. Разговаряме един с друг само от време на време. Как стоят нещата с бившите ми колеги в Дортмунд след трансфера ми? Бих казал, че и с тях се чуваме рядко. С Марко Ройс сме по-близки и с него комуникирам по-често, отколкото с другите."

"В момента Борусия Дортмунд минава през трудна фаза, те имат нужда да печелят мачовете си. Но те го знаят много добре. Сигурен съм, че те ще се изправят на крака и че отново ще печелят точките, от които се нуждаят. Няма да е зле, ако се паднем с тях на елиминациите в Шампионската лига."

"Дали Марко Ройс пасва на Байерн? Той е супер-футболист, но други хора трябва да отговорят на този въпрос. Аз не отговарям за трансферната политика на Байерн. Но е ясно, че го познавам добре, играхме заедно в Дортмунд, играем заедно и сега, в националния отбор. Той ми е много добър приятел."

"Да, Тони Кроос също ми е добър приятел и се надявам да преподпише с клуба. Той притежава страхотни качества и ще бъде много хубаво, ако той остане при нас. Тони е играч от най-висока световна класа."

"Тиаго Алкантара? Той е много специален футболист. Има големи качества и той ги показва, след като се завърна от лазарета. Беше контузен три месеца и не е лесно да се завърнеш.  Но той бързо намери формата си. А и той познава философията на треньора от по-дълго време, в сравнение с нас. Това е добре не само за него, но и за нас", завърши Гьотце.