Кое е общото между Кристиано Роналдо, Неймар, Паласио и Тевес?

Всичките са футболни звезди, но не само. И четиримата са родени днес, на 5 февруари.

Най-млад е бразилецът, роден през 1992 г., най-стар – стрелецът на Интер (1982 г.). Кристиано е роден през 1985, а Тевес година по-рано.  При това всички те едва ли са в най-добро настроение на рождения си ден.

Най-старият от четиримата – Паласио – е и в най-тежка ситуация. Аржентинецът спря да бележи, а неговият Интер забрави как се печелят мачове, не на последно място заради кризата в играта на основния си реализатор. Голът на Паласио в дербито на Милано (на 22 декември) отдавна е далечен спомен, а именно тогава нерадзурите за последно взеха три точки. През януари нападателят порти положения като на конвейер, а Интер трупа разочарования.

Тевес лети високо-високо със своя Ювентус, но що се касае до головете и той няма с какво да се похвали напоследък.  Какво съвпадение – за последно той се разписа на същия този 22 декември срещу Аталанта. Ясно е какво можем да пожелаем на Родриго и на Карлитос за рождения им ден – много, много голове.

Да се преместим в Испания и да сменим Интер и Юве с Барса и Реал. Други двама звездни Водолеи – Кристиано и Неймар, също си имат неприятности напоследък. Роналдо е упрекван, че откакто получи "Златната топка", нивото му е паднало значително. Все пак португалецът има три гола в последните си осем мача. Що се касае до аса на Барса, той също не е вкарвал от декември, но все пак лекуваше и травма. Роналдо и Неймар обаче имат проблеми и от по-различно естество.

Кристиано си изкара червен картон срещу Атлетик Б и бе наказан за 3 мача (2 от тях заради неприличен жест). Нападателят на Барселона пък се озова в центъра на грандиозен скандал, разклатил ръководството на клуба. Трансферът му от Сантос предизвика толкова силно сътресение, че президентът на каталунците Росел хвърли оставка.

Иначе на 5 февруари са родени, естествено, и много други бивши и настоящи футболисти, сред които Янузай, Чезаре Малдини, Свен Горан Ериксон, Георге Хаджи и др.

Антонино Лайола, "Спорт Медиасет"