Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола направи интересно сравнение. Според него Бундеслигата е като пица и хамбургер, докато Шампионската лига е "добра храна в хубав ресторант".
Испанският специалист успокои съперниците на европейския и световен клубен първенец, като гарантира, че ще дойде времето, в които отборът ще допусне загуба в германския шампионат.
"Най-престижният трофей е този в Шампионската лига. Но най-важният от всички и най-трудният за спечелване е титлата в Бундеслигата", заяви Гуардиола на пресконференция.
"В първенството всеки ден трябва да бъдеш фокусиран. Това е трудно за постигане. Мога да кажа, че Шампионската лига е като добра храна в хубав ресторант. Бундеслигата е като пица или хамбургер."
"Според мен ние имаме добри шансове в следващите 5-6 кръга да си решим спечелването на 24-тата титла. Серията ни от 13 поредни победи и 46 мача без загуба в Бундеслигата? Не мисля за нея. Ние също ще загубим, в това съм напълно сигурен."
"За да не се случи това още в неделя срещу Хановер, днес аз дадох почивка на моите момчета. За да не се натоварват психически. Особено след мач в Шампионската лига това е много важно."
"Аз самият съм си давал почивка, като времето, което бях в Ню Йорк. За мен е сбъдната мечта да спечеля нещо за Байерн Мюнхен. Трябва да работя още по-здраво. Но отборът вече разбира моите идеи много по-добре. Всеки ден говорим за това което правим добре и за това, което не правим добре."
"Ние можем да достигнем още по-високо ниво. След мача с Арсенал е трудно да се настроим веднага за двубой от Бундеслигата. Но футболистите на Байерн са запознати много добре с тази ситуация. Това не е нещо непознато при нас."
"Франк Рибери се чувства все по-добре. Неговата контузия не е много сериозна", завърши своето изказване Пеп Гуардиола.
Коментари
Напиши коментар12:48 | 22 фев 2014 г.
12:28 | 22 фев 2014 г.
12:19 | 22 фев 2014 г.
11:59 | 22 фев 2014 г.
11:57 | 22 фев 2014 г.
11:52 | 22 фев 2014 г.
21:55 | 21 фев 2014 г.
21:24 | 21 фев 2014 г.
21:13 | 21 фев 2014 г.
20:50 | 21 фев 2014 г.
Напиши коментар