Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров се позабавлява на яхта и хеликоптер с колежката на своята половинка Мария Шарапова Южени Бушар.

Хасковлията и изгряващата звезда в женския тенис играха демонстративно на мини-корт в Тихия океан. Двамата пристигнаха с хеликоптер на яхта в залива в Акапулко, след което двете млади звезди на световния тенис размениха удари на специално изградена платформа във водата.

"Това определено е най-приятното преживяване, което съм имал в Тура. Радвам се, че получих възможност да направя подобно нещо. Беше нещо специално и определено ще имаме какво да разказваме в бъдеще. Хубаво беше, че успяхме да го направим при толкова добро време, в толкова красив град. Беше много вълнуващо", коментира Димитров, цитиран от БТА.

Двамата за първи път играха във вода, а след демонстрацията пред множество фоторепортери те се хвърлиха с дрехите в топлата вода.

22-годишният Димитров е поставен под номер 4 в основната схема на сингъл, където в първия кръг утре сутринта българско време ще излезе срещу Маринко Матошевич (Австралия).

Димитров трябваше да играе в първия кръг на двойки тази нощ, но двубоят срещу шампионите от Откритото първенство на Австралия и водачи в схемата Лукаш Кубот (Полша) и Роберт Линдстед (Швеция) не се състоя, след като партньорът на българина Юрген Мелцер (Австрия) се отказа поради контузия.