Българската звезда в световния бокс Кубрат Пулев заяви, че световният шампион Владимир Кличко не може постоянно да бяга от двубой между двамата.

Кобрата добави, че има голяма вероятност да излезе на ринга срещу бившия световен шампион във версия WBA Александър Поветкин.

"Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъм мач е възможен и реален, но не сега. Първо гледам към следващия си противник през април. След това искам да се концентрирам към Кличко. Той не може да бяга вечно. После ще мисля и за Поветкин", каза Пулев пред вестник "Тема Спорт".

За възможността Поветкин да се изправи срещу българския боксьор загатна агентът на руснака Андрей Рябински. Според него Кубрат ще бъде добър вариант за следващ мач.

"Пулев е опасен противник и интересен боксьор. Все още обаче не сме постигнали договорка. Няма нищо конкретно, той е вариант", съобщи Рябински, цитиран от изданието.

Мач между двамата обаче няма да се състои по-рано от следващата година. Поне такива са намеренията на Пулев. Кобрата тренира в Германия, където все още чака да разбере кой ще е съперникът му на 5 април.

В този двубой Кубрат ще защитава интернационалната си титла на IBF и званието претендент №1 за пояса на Кличко