Григор Димитров стартира участието си на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Маями с победа над испанеца Алберт Монтанес, 59-и в света, с 6:1, 6:7(5), 6:3. Димитров имаше известни трудности в мача, но показа характер.

Така той се класира за 3-ия кръг на турнира, където ще срещне победителя от мача между Кеи Нишикори и Маринко Матошевич.

Първият сет започна малко колебливо за Димитров и нашето момче трябваше да спасява две точки за пробив при второто си подаване, но успя да се справи, а след това стигна до така очаквания пробив, за да поведе с 3:1 в геймовете.

Хасковлията стигна до няколко точки за пробив и след няколко пропуснати шанса все пак стигна до пробива, а след това го затвърди без проблеми с убедителен сервис гейм на нула.

Гришо обаче достигна и до нов пробив, за да поведе с 5:1 в резултата, като го направи по категоричен начин и неговият опонент взе само точка при сервис гейма си. След това Димитров затвърди и втория пробив, за да оформи крайното 6:1 гейма в първия сет.

Вторият сет обаче бе доста по-оспорван, като двамата си взимаха подаванията и резултатът вървеше гейм за гейм.

Двамата в крайна сметка си взеха всички подавания и не се стигна до пробиви, като сетът трябваше да се реши с тайбрек.

Доста интересно е, че и двамата си печелеба подаванията убедително и не се стигна дори до точка за пробив по време на втория сет.

Тайбрекът започна с минипробив за Гришо и аванс от 1:0 точки. Нашето момче си взе и двете точки от своите сервиси и така увеличи аванса си на 3:0.

Хасковлията обаче загуби аванса си и Монтанес върна минипробива, за да изравни резултата на 4:4 точки, а след това достигна и до още една точка, за да поведе с 5:4.

Испанецът продължи страхотната си серия от точки и достигна до два сетбола при 6:4, като успя да се възползва от втория си сетбол и така спечели сета.

Третият сет започна равностойно. При 2:1 гейма в полза на Гришата, той достигна до три точки за пробив, като успя да се възползва от третия си шанс. Така нашето момче поведе с 3:1 гейма.

Димитров без проблем затвърди пробива и увеличи аванса си на 4:1 гейма, а до края нямаше повече пробиви