Половинката на Григор Димитров Мария Шарапова постигна страхотен обрат срещу Кирстен Флипкенс в среща от осминафиналите на турнира от Сериите Мастърс в Маями.

Маша победи с 3:6, 6:4, 6:1 и се класира на четвъртфинал на турнира. Тя спечели за втори пореден път трисетов сблъсък в надпреварата.

Поставената под номер 4 в схемата рускиня спечели само пет разигравания в първите си четири гейма на мача срещу белгийката Флипкенс, но успя да стигне до пълния обрат в двубоя.

Белгийката пропусна цели четири точки за пробив в третия сет, изоставайки с 1:3 гейма, но нейната съперничка успя да ги отрази и да я довърши.

Във въпросния пети гейм на заключителния сет Шарапова показа здрави нерви и показа страхотен тенис, при 0:40 точки на свой сервис. За отбелязване е, че Мария допусна 36 непредизвикани грешки и десет двойни грешки.

До момента Мария Шарапова има 5 финала в Маями, като е загубила всеки един от тях, при това срещу различни съпернички. Тя остана в подножието на върха през последните три издания на турнира.