Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус призна, че не е виждал друг отбор да доминира по начина, по който го правят в момента баварците. Във вторник момчетата на Пеп Гуардиола спечелиха сребърната салатиера цели седем кръга преди края на сезона.

Още по темата

"Тези рекорди, които поставя Байерн скоро няма да бъдат подобрени. Досега не съм виждал друг отбор да доминира така, както го прави Байерн в последните две години . Не съм ставал свидетел на нещо подобно нито като футболист, нито като треньор. Не съм виждал подобно нещо нито в Италия, нито в Испания, нито където и да е другаде", каза Матеус пред официалния сайт на Бундеслигата.

"Германският футбол може да се радва, че има клуб като Байерн Мюнхен. Благодарение на Байерн Бундеслигата става все по-интересна за зрителите по света. Кой играч на Байерн ме впечатли най-много този сезон? Ариен Робен. За повечето хора той минаваше за егоист. Често получаваше контузии. През този сезон случаят не е такъв. Той извлече най-голяма полза от смяната на треньора. Това се вижда от езика на тялото му."

"Напрежението в Бундеслигата със сигурност ще бъде високо и в мачовете до края на сезона. Байерн ще иска да поддържа този ритъм, защото тимът има мачове за купата на Германия и в Шампионската лига. Байерн свърши здрава работа, за да се стигне до тази доминация. В кухнята на отбора поддържаха напрежението високо."

"Спортният директор Матиас Замер повтаряше, че целите на отбора ще се следват ден за ден, без да се допуска небрежност. Треньорът също работи доста щателно. Отборът винаги показва висока концентрация и играе на предела на възможностите си. Представянето на мюнхенци този сезон заслужава признание."

"Вярвам, че Пеп Гуардиола беше точният човек, който трябваше да наследи Юп Хайнкес. Гуардиола можеше да се похвали с много неща, когато дойде в Мюнхен - не само с множеството трофеи, но и със собствения стил на игра, който наложи в Барселона. При него ме впечатли това, че научи немски език още преди да поеме Байерн. Той е перфекционист. И това беше знак към целия отбор. Футболистите му го разбраха."

"Голямото предимство на Байерн пред останалите клубове, е че в ръководството на баварците има бивши футболисти от световна класа като Ули Хьонес, Карл-Хайнц Румениге и Матиас Замер, които са част от професионалния футбол почти от детските си креватчета. Дори когато имат различни мнения, те следват една и съща ясна линия", добави Матеус.