ПСЖ постигна ценна домакинска победа с 3:1 над Челси в първия 1/4-финален сблъсък от Шампионската лига, който се игра на "Парк де Пренс". Taка отборът направи огромна крачка към 1/2-финалите.

Домакините започнаха мача силно и в 4-ата минута Лавеци откри резултата, но след силен натиск на Челси Азар изравни в 27-ата минута от дузпа.

Вторият гол за домакините падна след попадение на Луис в собствената му врата, в 61-ата минута. Крайното 3:1 оформи Пасторе в 93-ата минута. Той направи за смях отбраната на гостите и вкара топката в близкия ъгъл на Чех. 

Това е втора загуба на Моу срещу френски отбор. Основна вина за поражението има слабото представяне на защитата, на Челси. Домакините дадоха две жертви, след като заради контузии принудително заменени бяха Верати и Ибрахимович.

Лондончани владееха инициативата през голяма част от първото полувреме, но през второто полувреме парижани заиграха доста по-добре и в крайна сметка резултатът е на лице.
 


Мачът започна шокиращо за домакините и в 4-ата минута Лавеци изведе парижани напред в резултата.

След центриране на Матуиди, Тери направи груба грешка и прати топката с глава към точката на дузпата. Лавеци си спря кълбото на гърди, след което с прекрасен удар от 10-11 метра бе точен за 1:0. 

Топката намери горната греда и влезе влезе във вратата на Чех, а Тери за втори пореден мач направи фатална грешка, след като закопа отбора си и срещу Кристъл Палас във Висшата лига

В 8-ата минута Шюрле бе намерен от Вилян в наказателното поле, но не успя да отправи удар, тъй като топката му бе отнета.

Две минути след това германецът от състава на лондончани потърси в наказатеното поле свой съотборник, но нямаше кой да засече топката. Оскар пък отправи силен удар секунди след това положение, но топката рикошира в тялото на противников футболист.

Темпото на игра продължи да бъде много високо през следващите минути. В 19-ата минута Луис отправи слаб удар от дистанция, който не бе проблем за Сиригу.

Четири минути след това се създаде меле в наказателното поле на домакините, но не се стигна до нищо опасно.

В 25-ата минута Лавеци бе изведен на добра позиция и навлезе в наказателното поле, след което отправи удар от малък ъгъл, но топката премина встрани вратата.

Минута след това Челси получи правото да изпълни дузпа, след като Тиаго Силва фаулира Оскар в наказателното поле, след като му влезе в краката без да играе с топката. Зад топката застана Азар, който прати топката в долния ляв ъгъл и така изравни. Това бе логично, с оглед на натиска на лондончани през минутите преди това.

В 33-ата минута Аспиликуета можеше да си вкара автогол, след като игра с глава в собственото си наказателно поле, но за щастие на Челси Иванович изчисти топката.

Челси бе много близо до втори гол в 39-ата минута. Азар отправи изключителен удар от малък ъгъл, който обаче нацели далечната греда.

Домакините имаха претенции за дузпа в 44-ата минута, но такава всъщност нямаше. Кавани падна доста лесно на земята, след като в ситуацията Кейхил се подхлъзна и наруши леко равновесието на уруса. Дузпа обаче не бе отсъдена и правилно.

Второто полувреме започна активно за домакините и в 49-ата минута Ибра опита много технично да изведе Лавеци сам срещу вратаря, като копна топката, но Чех първи стигна до кълбото.

Няколко минути след това Матуиди видя с прекрасно центриране Лавеци, като сложи топката на главата на уругваеца, чийто удар мина на сантиметри над вратата.

Противно на очакванията темпото започна да става бавно и през следващите минути играта се водеше предимно в средата на терена.

Челси обаче постепенно наложи натиск над противника, както го направи и през първото полувреме.

Домакините шокираха Челси за втори път в 61-ата минута, като стигнаха до попадение за 2:1. 

След остро центриране на Лавеци в наказателното поле на лондончани Луис си вкара топката в собствената врата. Топката тупна точно пред крака му и му попречи да реагира по добър начин, като бразилецът вкара кълбото във вратата си от близка дистанция.

Парижани можеха да стигнат и до трети гол, но в 63-ата минута след сина тупалка на Ибра се стигна до рикошет. 

Челси отговори с прекрасен удар на Азар, който също рикошира в тялото на противник.

Темпото на игра тотално се промени и стана много високо, а опасните атаки следваха една след друга. В 65-ата минута Азар опита да изведе Торес сам срещу вратаря, но Силва в последния момент изби топката.

Парижани получиха сериозен шок в 67-ата минута, след като Ибрахимович получи разтежение и се наложи да бъде принудително залемен.

В 72-ата минута Торес стреля от малък ъгъл, но шутът му така и не достигна до вратаря, тъй като рикошира в противников бранител.

Минута след това Жайле центрира в малкия пеналт и Кавани можеше да засече топката във вратата, но не се ориентира добре в ситуацията.

Въпреки контузията на Ибра, домакините подобриха играта си значително и в 75-ата минута Кавани бе близо до гол. Той бе намерен от Моура и навлезе в наказателното поле, но тръгна да играе един на един с противников футболист и топката му бе oтнета.

Домакините получиха втори сериозен удар, след като и Верати се контузи и бе заменен.

Кавани имаше отличен шанс да увеличи аванса на тима си, но от перфектна позиция около границата на наказателното поле прати топката в аут. В 93-ата минута Пасторе вкара страхотно попадение и оформи крайното 3:1. 

Аржентинецът направи за смях Лампард, Аспиликуета и Тери, след което за капак на всичко вкара топката с удар в близкия ъгъл на Чех, като и вратарят имаше вина за гола. Така домакините стигнаха до комфортен аванс от 3:1 преди реванша.

ПСЖ - ЧЕЛСИ 3:1
1:0 Лавеци 4'
1:1 Азар 27' дузпа
2:1 Луис 61' автогол 
3:1 Пасторе 93'

ПСЖ: Сиригу, Жайле, Алекс, Максуел, Силва, Матуиди, Мота, Верати (76 - Кабай), Ибрахимович (68 - Лукас), Кавани, Лавеци (84 - Пасторе)

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Луис, Аспиликуета, Вилян, Рамиреш, Азар, Оскар (72 - Лампард), Шюрле (59 - Торес)