Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола похвали отборния дух след победата с 5:1 над Кайзерслаутерн, която класира баварците на финала за купата на Германия. Там техен съперник ще бъде Борусия Дортмунд.

Още по темата

"Кайзерслаутерн започна доста смело още от самото начало на срещата. Ние имахме проблеми с контрола на топката. Не е лесно да вкараш пет гола, без значение за кой съперник или турнир става дума", сподели Пеп Гуардиола след двубоя.

"Направихме една крачка напред. Нямам представа дали е малка или голяма, но това е крачка напред най-вече по отношение на отборния дух. Всеки един от нашите играчи помагаше на другия. За нас е добре, че достигнахме до финала. Борусия Дортмунд е супер, супер противник, радвам се на предстоящия финал."

"Сега ни предстои мач с Айнтрахт Брауншвайг и трябва да се фокусираме върху него. После идва мачът с Реал. Срещу Борусия Дортмунд не се борихме достатъчно, не тичахме достатъчно. Не играхме като отбор."

"Снощи го направихме, макар да не бяхме на топ-ниво. Но аз съм щастлив. В следващите дни ще тренираме за мачовете срещу Брауншвайг и Реал", добави Гуардиола.