Световният шампион по снукър Рони О'Съливан започва защитата на титлата си в шефийлдския театър Крусибъл срещу финландеца Робин Хъл, който е №122 в ранглистата.

Скандинавецът, чийто баща е англичанин, хвърли една от бомбите в квалификациите, елиминирайки бившия световен шампион Питър Ебдън с 10-8 фрейма.

Жребият бе благосклонен към петкратния световен шампион О'Съливан, който при победа ще играе срещу победителя от двойката Джо Пери - Джейми Бърнет. Мачът на Рони започва в събота, от 12.00 часа българско време.

Миналогодишният вицешампион Бари Хоукинс също изтегли добър жребий. Той се изправя срещу Дейвид Гилбърт на старта на тазгодишния турнир.

Лидерът в световната ранглиста Нийл Робъртсън ще играе срещу Роби Уилямс, а световният шампион за 1997 година Кен Дохърти се падна със Стюърт Бингъм.

Един от големите любимци не феновете Джъд Тръмп ще мери сили с Том Форд, изригнал с максимален брейк от 147 точки в София. Четирикратният световен шампион Джон Хигинс излиза в шотландското дерби срещу Алан Макманас.

 

Ето и всички двойки от първи кръг на световното първенство по снукър:

Горна половина:

Рони О'Съливан - Робин Хъл

Джо Пери - Джейми Бърнет

Шон Мърфи - Джейми Коуп

Марко Фу - Мартин Гулд

Бари Хоукинс - Дейвид Гилбърт

Рики Уолдън - Кирън Уилсън

Марк Дейвис - Доминик Дейл

Динг Джънхуей - Майкъл Уосли

 

Долна половина:

Марк Селби - Майкъл Уайт

Али Картър - Сяо Гудон

Джон Хигинс - Алан Макманас

Стюърт Бингъм - Кен Дохърти

Джъд Тръмп - Том Форд

Стивън Магуайър - Райън Дей

Марк Алън - Майкъл Холт

Нийл Робъртсън - Роби Уилямс


По време на прякото предаване на жребия, от световната билярд и снукър организация допуснаха досадна грешка, след като изписаха Майкъл Холт за съперник на Рони О'Съливан в първия кръг.