Айнтрахт Брауншвайг – Байерн Мюнхен, двубой от 31-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион „Айнтрахт-щадион”, 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Редер, Цингерле, Хушич

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, ван Буйтен, Салахи, Шмитц

Халфове:  Швайнщайгер, Мартинес, Гьотце, Робен, Рибери, Хойберг, Вайзер, Шьопф

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер, Вайраух

Контузени: Бадщубер, Тиаго Алкантара, Контенто, Щарке, Шакири, Нойер

Извън групата:  Алаба

Наказани:  Рафиня, Кроос

 

 

Прогноза на Gol.bg:

Последният в таблицата Айнтрахт Брауншвайг приема шампиона Байерн, който откровено доиграва първенството без особено голямо желание. Айнтрахт няма загуба в последните си пет домакински мача, но пък мюнхенци не са губили от опашкар в последните шест години.

Домакините се нуждаят спешно от точки в оставащите четири кръга и за тяхно щастие баварците ще мислят изцяло за задаващия се титаничен сблъсък срещу Реал Мадрид в Шампионската лига.

Само два пъти досега последният в класирането до 30-ия кръг е успявал да се спаси – Рот-Вайс Оберхаузен през 1971 година и Борусия Мьонхенгладбах през 2011 година.

За Байерн това е мач №50 във всички турнири този сезон, като тимът спечели само една точка в последните си три шампионатни срещи. Статистиката показва, че във въпросните три двубоя шампионите са тичали средно 112.6 километра на мача, а преди подпечатването на титлата – средно по 115.9 километра на мач.

Доста по-притеснителното е, че във всеки един от тези три двубоя Байерн допусна поне по един гол от контраатака. За сравнение, в предходните 27 шампионатни мача баварците не допуснаха нито един гол при контра на противника.

Айнтрахт и Байерн са играли общо 37 пъти за първенство, като победите са 21:5 в полза на мюнхенци. Последната победа на тима от Брауншвайг срещу бавраците дойде през 1982 година за купата на Германия.

Давид Алаба остана извън групата заради простуда, а Рафиня и Тони Кроос са наказани. Мануел Нойер все още е невъзстановен и получава почивка. Пеп Гуардиола вече намекна, че няма да прави драстични ротации до края на сезона, но заради липсата на мнозина основни футболисти той ще е принуден отново да заложи на няколко резерви.

Брауншвайг се бори за кожата си, но звездата на тима Доми Кумбела (9 гола и две асистенции) е контузен. В Байерн едва ли ще натиснат газта до дупка, но сивата серия в първенството не е по вкуса на футболисти и ръководители в Мюнхен. Залагаме на победа за гостите с един гол разлика.


Резултат:  Айнтрахт Брауншвайг – Байерн Мюнхен  1:2