Борусия Дортмунд – Майнц, среща от 31-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион „Сигнал Идуна Парк”, 16.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак, Аломерович

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Фридрих, Зар, Кирх, Дурм

Халфове: Кел, Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Шибер, Дукш

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер, Шмелцер

 

Прогноза на Gol.bg:

Наставникът на домакините Юрген Клоп е участвал във всички 15 двубоя между днешните съперници. Борусия има седем победи, срещу само две загуби, намирайки се в серия от пет поредни победи срещу Майнц.

По традиция срещите между тези два отбора не предлагат много голове. Едва при последния им сблъсък за първи път паднаха повече от три попадения в един мач.

Дортмунд ще подпечата участието си в групите на Шампионската лига и през следващия сезон, ако днес спечели трите точки. Гостите обаче нямат намерение да правят подарък на бившия си треньор Клоп, тъй като са на път да играят в евротурнирите.

Участието на Дортмунд и Байерн във финала за купата на Германия означава, че завършилият на седмо място в Бундеслигата получава евро-виза. В момента Майнц заема именно седмата позиция в таблицата.

Гостуващият тим е записал 268 мача в Бундеслигата в своята история и в тях е имал само двамаеньори – настоящия Томас Тухел (166 мача) и Юрген Клоп (102 мача).

Борусия Дортмунд и Майнц намират място в Топ 3 на отборите, които тичат най-много този сезон в първенството. Пред тях е само Фрайбург.

Майнц вкарва срещу Дортмунд най-малко голове средно на мач. В 15-те срещи до момента „жълто-черните” са били наказани само 11 пъти. Марко Ройс пък е забил шест попадения в девет мача срещу днешния съперник. През миналия сезон той се разписа след само 33 секунди, при победата с 2:0.

Вицешампионите се намират в страховита форма, като те вече подчиниха по категоричен начин Реал Мадрид и Байерн Мюнхен в рамките на няколко дни. Затова ще заложим на логична и очаквана тяхна победа днес.

 

Резултат: Борусия Дортмунд – Майнц  3:1