Носителят на купа "Стенли" Чикаго профука аванс от 3:0 и загуби с 4:5 от Лос Анджелис в решителния сблъсък между двата тима във финала на Запад.

Алек Мартинес се разписа 5:47 минути след началото на продължението, а отборът на Лос Анджелис отстрани своя съперник в седмия мач на финалната серия от Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Кралете ще играят за купа "Стенли" срещу отбора на Ню Йорк Рейнджърс, спечелил плейофите на Изток.

Ударът на Мартинес се отклони от защитника Ник Леди и попадна в мрежата на Кори Крофърд, с което той смълча препълнилите "Юнайтед Сентър" фенове на Чикаго.

Брендън Саад, Джонатан Тейвс и Патрик Шарп бяха дали аванс на Чикаго още в първата третина, но Лос Анджелис стигна до шайби на Джеф Картър и Джъстин Уилямс, за да сложи край на резултатната част при 3:2 в полза на Черните ястреби.

Тайлър Тофоли изравни в средата на втората третина, а Патрик Шарп наниза второто си попадение в края, извеждайки Чикаго отново напред в резултата.

Мариан Габорик донесе равенството с гол при 7:17 минути до сирената, с което докара мача до продължение.

Лос Анджелис не беше фаворит за букмейкърите, но пък Кралете продължиха серията си в решителни мачове до седем поредни победи. Първият двубой срещу Рейнджърс е насрочен за сряда вечерта.