Челси осъществи първия си голям летен удар точно в деня на старта, на Мондиала, привличайки халфа на Барселона и националния отбор на Испания Сеск Фабрегас. Трансферът бе обявен официално.

27-годишният футболист парафира контракт с тима за пет години и ще носи фланелката с номер 4 в състава на "Сините".

Той изрази задоволството си от преминаването си на "Стамфорд Бридж".

"На първо място бих искал да благодаря на всички, най-вече на Барселона, където изкарах три прекрасни години. Това е клубът от моето детство и винаги ще бъда горд, че успях да играя за такъв голям отбор. Беше чест за мен", заяви Сеск пред официалния сайт на лондончани.

"Усещам, че имам недовършена работа във Висшата лига и сега е точния момент да се завърна. Да, всеки знае, че Арсенал имаше първа опция да ме привлече, но те решиха да не се възползват от тази възможност и за това не съм там. Пожелавам им успех за в бъдеще. Обмислих всички други оферти много внимателно и смятам, че Челси бе най-добрият избор за мен. Твърд съм в мнението ми".

"Моите футболни амбиции съвпадат с тези на отбора, и двете страни имаме желание и глад да печелим трофеи. Челси притежава невероятен състав и също такъв мениджър".

"Нямам търпение да започна да играя за новия си отбор", каза още Сеск.

Трансферът на Фабрегас в Челси бе напълно очакван, след като  самият Моуриньо призна, че иска халфа преди няколко дни, а освен това Жерард Пике се изпусна на пресконференция, че съотборникът му е продаден.

Испанецът прекара 8 години от кариерата си в Англия до 2011 година, като защитаваше цветовете на Арсенал и бе капитан на тима.