Острието на Байерн и на холандския национален отбор по футбол Ариен Робен е убеден, че Германия ще победи Аржентина във финала на Мондиал 2014.

Холандецът не скри разочарованието си от пропусната възможност да играе на втори пореден финал на световно първенство.

"Можем да бъдем горди с представянето си и от това, което постигнахме, но заслужавахме повече от това. Заедно дадохме всичко от себе си", каза Робен след мача.

"Много съм горд с нашия отбор, мака да съм много разочарован от отпадането. До момента спечелихме всички мачове и на полуфинала загубихме всичко. Ла*на! Тази загуба боли!"

"Само титлата има значение и в този момент ми е все едно за мача за третото място", продължи Робен, който утешаваше сина си Лука след срещата. Дребосъкът прие тежко поражението на "лалетата" и не сдържа сълзите си.

"Положението в 90-тата минута беше добра възможност, но нямаше как да извлека нещо повече от това. Леко излязох от баланс и аржентинецът Масчерано направи шпагата в точния момент."

"Да, пропускът срещу Испания на финала през 2010 година... Тази сцена постоянно ме преследва, този пропуск се превърна във филм, който постоянно се върти в главата ми.  Не мога да забравя също така пропусната дузпа срещу Челси през 2012 година и освиркванията от феновете на Байерн."

"Какво ще стане на финала? Германия ще бъде новият световен шампион, това е сигурно. Аржентинците нямат никакъв шанс на финала", добави Робен.