Трикратният световен шампион Пеле определи като катастрофа представянето на Бразилия в заключителната част на световното първенство. Селесао загуби на полуфиналите от Германия с 1:7, а снощи отстъпи и в спора за третото място на Холандия с 0:3.

"Когато се случи такава катастрофа, няма нужда от обяснения. Това е футбол. Пълен е с изненади", каза Пеле, цитиран от БТА.

Той добави, че един от най-запомнящите се моменти на Мондиала за него е контузия на звездата на Бразилия Неймар, без който домакините допуснаха двете загуби.

По думите на Пеле селекционерът Луис Фелипе Сколари трябва да остане на поста и да продължи да работи с младите играчи. Германия е най-силният отбор на шампионата и заслужава титлата, убеден е Пеле.

В същото време Пеле направи поредна прогноза, която със сигурност може да уплаши фаворизирания от него отбор. През последните години Пеле е известен с крайно несполучливите си предвиждания.

"С Аржентина сме съседи, братя, няма проблеми между нас. Но Германия изглежда по-силна. Но това е спорт и всичко може да се случи."

"Преди старта на Мондиал казах, че Германия, Аржентина, Бразилия и Испания ще бъдат на полуфиналите. Не познах само Испания, но мисля, че никой не очакваше този отбор да отпадне толкова рано", коментира още Пеле.