Бившият испански национал Раул вижда Германия в ролята на изявен фаворит преди финала на световното първенство срещу Аржентина тази вечер.

"Обикновено на финалите на световни първенства няма изявен фаворит. Но тази традиция намери своя край тук в Бразилия", сподели Раул пред вестник "Таймс ъф Индия".

"Германия е отборът, който трябва да се гледа, след като унищожиха домакина Бразилия на полуфинала. Германците чакаха дълго време този финал и по всичко личи, че са добре подготвени за него."

"Бундестимът не зависи от отделни футболисти. Всеки един техен национал е способен да отбележи попадение. Защитата им не е непревземаема, но здрава - за шест мача са допуснали само четири гола."

"Вратарят Мануел Нойер пък е истинско вдъхновение. За такъв завършен отбор е трудно да изпусне момента и то след такава гръмка победа на полуфинала."

"Аржентина разчита твърде много на Лео Меси. Той бе избиран за играч на мача в първите четири срещи на Аржентина, но в следващите два двубоя изглеждаше унил."

"Във фазата на елиминациите е по-трудно и той не се наслаждава на свободното пространство, което получаваше в груповата фаза. Аржентина се нуждае от Меси в най-доброто му състояние."

"Кун Агуеро не изглежда напълно здрав, а Гонсало Игуаин не е в най-добрата си форма. Представянето на Хавиер Масчерано ще бъде жизненоважно. Той беше най-добрият играч на полуфинала и благодарение на него Аржентина  се справи със силната холандска атака", добави Раул.