Германските национали получиха поздравления от ръководителите на Байерн Мюнхен за спечелената световна титла снощи.

"Сърдечни поздрави на германския национален отбор по футбол, който стана световен шампион напълно заслужено. Всички ние сме щастливи, че седем играчи на Байерн дадоха своя принос за този изключителен триумф. Ще приготвим на нашите световни шампиони чудесно посрещане, когато се приберат в Мюнхен. След това те ще получат заслужена почивка", каза изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге, цитиран в сайта на клуба.

Спортният директор Матиас Замер допълни: "Какъв страхотен триумф! Ужасно много се радвам за германския национален отбор, за Йоги Льов и нашите седем световни шампиони. Това е един огромен успех, който Германия заслужаваше. Цялата страна се радва".

Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола: "Това е забележително постижение. Поздравявам моите футболисти и Йоги Льов. Насладете се на тази невероятна титла! Вие я заслужихте".

Някои от футболистите на Байерн Мюнхен също поздравиха германските си съотборници.

Новата звезда Роберт Левандовски сподели: "Изгледах мача у дома и финалът ми достави удоволствие. Поздравления!"

Давид Алаба добави: "Момчета, много се гордея с вас. Снощи разбрах как се чувстват мама и татко, докато ме гледат! Ужасно много се радвам, че взехте купата".

Рафиня, който остана пренебрегнат от бразилския селекционер Сколари: "Това беше хубав финал на световното. Разбира се, че исках Селесао да спечели турнира, но не се получи. За щастие го направи Германия. Момчета, вие сте най-добрите в света".