Доскорошният нападател на Левски Цветан Генков призна, че иска да забрави по възможно най-бързия начин периода, който изкара на "Герена".

Както е известно, стрелецът беше освободен заради високата си заплата, която не отговаря на новата финансова политика на стадион "Георги Аспарухов".

"Не отричам, че съм скъп футболист. Но съм го извоювал на терена. Никой не съм карал на сила да подписва с мен. Можех да искам от Левски парите, които взимах във Висла, но не го направих", започна Генков пред вестник "България Днес".

"Дойдох при едни условия, а си тръгнах при съвсем други. Не знам дали го оцениха. А и все пак не ме взеха от Миньор Перник или Локо Мездра, за да казват колко висока ми е заплатата."

"Честно казано, аз самия не исках да продължавам с Левски. Това ми бе достатъчно. Не парадирам, че съм голям футболист, но се измъчих достатъчно, измъчих и феновете. Идваше ми в повече."

"Много ми е болно, че този, който трябваше да внася спокойствие в отбора, не го стори. Той правеше интриги. Можех да се разделя с клуба още през зимата и да загърбя 3-годишния договор."

"Не знам защо господин Батков подписа с мен за такъв период, а след четири месеца бях ненужен... Искаха да ме изгонят с какви ли не унизителни способи. Вече просто не желая и да се сещам за периода си в Левски. Гледам да го забравя възможно най-бързо ", добави Генков.