Бранителят на Барселона Марк Бартра изрази желанието си да се наложи като твърд титуляр през новия сезон, който ще бъде трети за него в първия отбор на "блаугранас".

"Искам да се утвърдя в първия отбор и да запиша много игрови минути, за да мога да дам своя пълноценен принос с моите способности", сподели Бартра, цитиран в официалната страница на клуба.

"Сега започвам своя трети сезон в първия отбор и се чувствам много уверен. Готов съм да направя следващата стъпка напред."

"Посланието на треньора Луис Енрике към нас е, че всички ние сме едно цяло и трябва да вървим заедно в една и съща посока."

"Всеки трябва да се пребори за мястото си с показаното на всяка тренировка. Надявам се, че ще успея да го убедя, че заслужавам да бъда в титулярния състав още от първия мач за сезона."

"През първите две години като професионалист имах страхотни спомени. Придобих този манталитет на победител от него. Той ни научи на това."

"Преминах през много неща и сега започвам своя трети сезон тук. В началото на играех често, после влизах в големите мачове. Вече се чувствам узрял и развълнуван да дам всичко от себе си за първия отбор."

"Ще има по-голяма борба за титулярните места, за които ще трябва да се борим със зъби и нокти. Най-доброто нещо, което можем да сторим е да приемем, че няма гарантирани титулярни места."

"Няма титуляри и резерви, всички сме един и същи. Има играчи с по-голям опит, но най-важното нещо е какъв е техният принос за отбора. Луис Суарес? Той вече показа, че е един от най-добрите нападатели в света", добави Бартра.