Звездата на Барселона Лионел Меси сериозно е обмислял варианта да премине в Арсенал, гръмна испанският сайт Vozpopuli.com.

Аржентинецът останал разочарован от отпадането от Атлетико Мадрид в Шампионската лига и загубената титла в Ла Лига, като в същото време вече е водил усилени преговори с ръководството на "блаугранас" за нов контракт. Меси изисквал заплата от 300 000 паунда седмично, с което да стане най-скъпоплатеният футболист в света.

Южноамериканецът попитал Сеск Фабрегас дали неговият агент може да проучи въпроса с евентуалния сензационен трансфер в Арсенал, добавя сайтът. Основната пречка обаче била сумата, заложена в клаузата за откупуване - цели 250 милиона евро.

По това време Фабрегас вече бил взел решение, че иска да се върне при "артилеристите", но мениджърът на лондончани Арсен Венгер не пожелал да се възползва от опцията да го върне на стадион "Емиратс".

За да успокоят своята звезда, от Барса решили рязко да вдигнат заплатата му. Така от 19 май тази година Лео отново е щастлив и вече прибира чисто по 20 милиона евро на сезон, като контрактът му с клуба изтича през 2018 година. По този начин той официално стана най-скъпоплатеният играч на планетата.