Полузащитникът на Байерн Мюнхен и германския национален отбор по футбол Бастиан Швайнщайгер публикува видео на официалната си страница във Фейсбук, в което се извини на Борусия Дортмунд за обидата, нанесена преди дни.

През уикенда в интернет се появи видео, в което Швайни празнува с фенове, след което взима думата: "Духът за победа съм го придобил тук. Аз не съм човек за големи приказки, затова ще кажа само..."

В този момент халфът дава тон за песен и всички запяват популярната по германски стадиони мелодия с променен текст "Борусия Дортмунд, кучи синове". В края феновете възхваляват своя идол с думите "Бастиан Швайнщайгер - футболен Бог".

Швайни реагира веднага и във видеото на стената си във Фейсбук направи следното обръщение:

"Здравейте, включвам се по време на ваканцията си, защото разбрах, че в интернет се е разпространило видео с мое участие. Бих искал да се извиня на всички фенове, ръководители и футболисти на Борусия Дортмунд. Не искам да се оправдавам, но това е известна фенска песен, в която има нецензурна дума. Не съм искал да обидя никого с нея. Разбирам се наистина добре с всички играчи на Борусия Дортмунд, особено с Кевин Гроскройц. Това беше една нелепа ситуация и аз искам още веднъж да се извиня на Борусия Дортмунд. Надявам се феновете да проявят разбиране. Ваш Басти".