Нападателят на Евертън Ромелу Лукаку заяви, че не изпитва никакво съжаление за избора си да напусна Челси.

Както е известно, вчера Евертън привлече Лукаку за постоянно, плащайки за правата му рекордните за клуба 28 милиона паунда.

"Във футбола не трябва да съжаляваш за нищо. Понякога трябва да направиш избора. Роберто Мартинес е един от най-добрите мениджъри в света и за мен е чест да играя за него и прекрасните ни фенове", каза Лукаку, цитиран от вестник "Гардиън".

"Не изпитвам никакво съжаление за решението си. Много съм щастлив с решенията, които съм взел. Такива неща се случват във футбола. Челси е голям клуб и аз бях много амбициран, когато пристигнах там на 18-годишна възраст. Но понякога не е писано нещата да се случат."

"В Челси ме научиха да бъда професионалист и да имам манталитет на победител. Няма да кажа нищо лошо за Челси, но не исках да търкам пейката 10 години", добави Лукаку.

21-годишният белгийски национал така и не намери общ език с мениджъра на Челси Жозе Моуриньо след акостирането на португалеца на стадион "Стамфорд бридж".

Лукаку бе купен от лондончани през 2011 година от Андерлехт за 18 милиона паунда година той отиде под наем в УБА и в края на компанията бе избран за най-добрия млад футболист на Висшата лига. Той изигра само 15 мача за Челси.