Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне определи за Goal.com своя мечтан отбор от завършилото световно първенство по футбол. Специалистът включи в дрийм тийма си  шестима германци и четирима аржентинци.

Вратар: Мануел Нойер. Много вратари се представиха страхотно в Бразилия, но най-много ми хареса Нойер. Той е вратар, който дава възможността на своя отбор да играе дълбоко в половината на съперника, с изнесена напред защита. Впечатлих се от неговите способности да действа както като вратар, така и като полеви играч. Това позволява на Германия да играе в половината на съперника знаейки, че е в сигурни ръце отзад.

Десен бек: Филип Лам. В продължение на десетилетия той даваше абсолютно всичко от себе си за страната си и сега си тръгва като световен шампион. Той дава различни алтернативи на терена и го показа на световното. Той е чудесен подавач и има страхотни способности да се впуска напред и да защитава. Освен това е силен характер. Той е завършен играч.

Централен защитник: Гари Медел. Макар да не е много висок за човек на своя пост и да беше поставен в защитна линия с трима бранители, Медел се адаптира много добре. показа лидерски качества, висока интензивност и всеотдайност. Наистина ме впечатли и това, което направи срещу Бразилия беше сензационно. Той направи силно световно първенство.

Централен защитник: Матс Хумелс. Той е играч със силно присъствие. Матс е страхотен лидер и изключителен централен бранител. Един от най-добрите в света. Освен това разполага с добра техника и може да вкарва голове. Представи се отлично за Германия.

Ляв бек: Маркос Рохо. Той спечели сърцата на аржентинските фенове на световното. Справи се добре в атака и в защита. Показа, че Сабея не е направил грешка, като го пусна по левия фланг. Маркос игра наистина много добре и беше най-добрият ляв бек сред отборите, достигнали до полуфиналите. Това говори много.

Опорен халф: Хавиер Масчерано. Той свърши огромна работа във всички мачове. Постигна постоянство, което е много трудно. Хавиер ме впечатли най-вече със здравата работа в защита, когато отборът нападаше. Той успяваше да задържи баланса на тима, беше истински лидер и заслужава да бъде запомнен за труда, който положи на световното.

Опорен халф: Бастиан Швайнщайгер. Той е изключителен играч, защото притежава всички качества, които търси един треньор - техничен е, умее да печели притежанието на топката, осигурява баланс в защита, силен е във въздуха, има силен изстрел, вкарва голове... навярно Швайни е най-завършеният футболист в света на своята позиция. Швайнщайгер, Клозе, Лам - това са исторически играчи за Германия.

Десен полузащитник: Томас Мюлер. Той притежава перфектната характиристика за начина, по който аз виждам футбола. Той е борбен, работлив и винаги играе добре. Без значение къде ще го поставиш. Дали ще е като централен нападател, крило, зад централния нападател - той винаги е постоянен както с екипа на Байерн, така и с този на Германия. В продължение на 4-5 години той играе на превъзходно ниво. Той е страхотен футболист и може да играе там, където го сложиш. Много малко са този тип играчи в целия свят.

Ляв полузащитник: Анхел Ди Мария. Той е бърз и може да преодолява защитниците. Той допринесе за толкова много опасни атаки на Аржентина на световното и се сработи перфектно с Меси. Може да вкарва голове и на своята позиция е навярно най-завършеният футболист. Той липсваше на Аржентина на финала. Той щеше да даде на своя отбор по-голям шанс да спечели финала в Рио.

Нападател: Лионел Меси. Той е играч, който може да ти спечели мачове и ние го видяхме на световното първенство. Особено в груповата фаза и после на осминафиналите срещу Щвейцария. После той започна да работи повече в роля, която навярно е по-трудна за него - в тактически план, съобразявайки се с нуждите на отбора. Макар да не беше толкова решаващ както в първите четири мача, Лео даде баланс на отбора, помагаше в защита и без него Аржентина нямаше да се класира на финала. Без съмнение. Според мен Меси заслужава специално похвала за това.

Нападател: Мирослав Клозе. Клозе беше възнаграден за чудесната си кариера, ставайки голмайстор №1 в историята на световните първенства. Той е мощен нападател и страхотен реализатор. Той е жива легенда.

Треньори: Юрген Клинсман и Йоахим Льов. Клинсман направи революция с футбола в САЩ. Направи така, че цялата държава застана зад отбора, а това е трудно постижимо в САЩ. Той сплоти отбора и накара играчите да работят един за друг. Той се състезава на много високо ниво. Льов постигна кулминацията на всичко, което създаваше през последните 6-7 години с Германия. Не е случайно, че германците спечелиха световното първенство. Беше въпрос на време, на растеж, на здрава работа, търпение. Те изградиха силен проект. Германия играе атрактивен футбол и на световното видяхме отражение от това, което германците представят в Шампионската лига в последните няколко години - микс от продукцията на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд.

 

Ето и идеалният отбор на Диего Симеоне:

Вратар: Мануел Нойер (Германия)

Защитници: Матс Хумелс (Германия), Гари Медел (Чили), Филип Лам (Германия) и Маркос Рохо (Аржентина)

Полузащитници: Хавиер Масчерано (Аржентина), Бастиан Швайнщайгер (Германия), Анхел Ди Мария (Аржентина) и Томас Мюлер (Германия)

Нападатели:  Лионел Меси (Аржентина) и Мирослав Клозе (Германия)