Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге изпрати нова стрела в двора на Борусия Дортмунд, заявявайки, че Марко Ройс може да бъде откупен само за 25 милиона евро догодина.

До момента се считаше, че в клаузата за откупуване на острието е заложена сумата от 35 милиона евро, близка до 37-е милиона евро, платени от Байерн за Марио Гьотце преди повече от година.

"Знае се, че Марко Ройс има клауза в договора си с Борусия Дортмунд и според слуховете тя е 25 милиона евро", отсече Румениге, цитиран от списание "Шпорт Билд".

Само преди дни босът на Байерн бе заявил, че за Борусия ще бъде много трудно да задържи своята звезда, заради интереса на европейските топ-отбори към национала.

Смята се, че от Байерн ще влязат в контакт с Ройс, който увери, че остава на стадион "Сигнал Идуна Парк" поне до лятото на 2015 година. Именно тогава може да се задейства клаузата за откупуването му.

В същото време Румениге коментира и новопривлечения вратар Пепе Рейна, взет от Ливърпул. Смята се, че Байерн ще плати за него между 2.5 и 3 милиона евро.

"Пепе Рейна имаше оферти от Наполи и Арсенал, но искаше на всяка цена при нас. Той искаше да започне това приключение, макар да знае, че Мануел Нойер е твърд титуляр", каза Румениге.

"Нашата цел беше да вземем още един вратар, за да сме подготвени за всякакви ситуации. Пепе е опитен вратар, който пасва добре на Байерн Мюнхен", каза още изпълнителният директор.